Jedyny poważny minus ryb to ości %-) Dorsz czy mintaj w panierce jako nuggetsy albo w całości %-) Pstrągi zawsze patrzą na mnie w sklepie, nie kupuje bo mi ich po prostu żal, że musiały zginąć :-( Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2016-11-07 00:18:26
[...] za niecałe 3zl. Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza. Jakbym oglądał wiadomości w TVP... Zapomniałeś dodać, że to cena za całość danego produktu, czyli skóra, kości(ości). Kup makrele, wybierz samo mięso podziel cenę przez wage samego mięsa i [...]
[...] . Wszystko poporcjowane (łosoś po ok. 300g , schab , łopatka, kark po ok 0,5kg paczka , Dorsz po ok 700g ) i do zamrażalnika. Z ryb zabraliśmy części przyogonowe z dużą ilością ości na dzisiejszy obiad by się nie użerać w pracy gdzie polecą dzwonka gdzie tych ości jest zdecydowanie mniej. [...]
[...] białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po tańsze substytuty w postaci ryb w puszce. Są one wygodne, tańsze niż [...]
[...] białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po tańsze substytuty w postaci ryb w puszce. Są one wygodne, tańsze niż [...]
Jakie funkcje spełnia insulina? Jak już wspomniałem, u niektórych organizmów sprawuje kontrolę nad długością życia, co jest bardzo ważne. Jakie zadania spełnia insulina u ludzi? Jeżeli zapytacie lekarza, odpowie, że ma obniżać poziom cukru we krwi. Moim zdaniem, jest to zwykły efekt uboczny. W toku ewolucji, jedną z funkcji insuliny było [...]
[...] treningowych dawać zamiast ciągle tego mięsa. Sola- droga Pstrąg- za dużo zabawy z ośćmi Dorsz- drogi Mintaj- to jest zamrożona sama woda praktycznie i mimo iż filet też ma ości Panga-lipa Tilapia-lipa Morszczuk- nie wiem czy też z nim coś nie tak, czasami kupuje Już mi nic nie przychodzi do głowy. Znacie jakieś w miare ok filety mrożone ryb?
[...] białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po tańsze substytuty w postaci ryb w puszce. Są one wygodne, tańsze niż [...]
[...] białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po tańsze substytuty w postaci ryb w puszce. Są one wygodne, tańsze niż [...]
[...] się na czczo poziom insuliny 10, to jest gorzej, niż gdyby poziom ten wynosił 9. Należy obniżać go jak tylko się da. A co ze sportowcami? Jakie są skutki zjedzenia dużej ilości węglowodanów przed zawodami? Co się dzieje, kiedy zje się michę makaronu przed maratonem? Jak działa ten posiłek? Podnosi poziom insuliny. Jakie są zadania stawiane [...]
Ja nie lubię ryb przez ości, od chxja j**ania się z tym ejst. Agares jakiego systemu operacyjnego używasz? Na swoim laptopie mam Ubuntu 18.04 i win7, na laptopie zakładowym Ubuntu 18.04 i win10, na laptopie do testowania Kali Linux, a na stacjonarnym w zakładzie też Ubuntu 18.04
pstraga kupiłem pierwszy i ostatni raz , dużo ości i za bardzo mi nie smakował ;-) z tłustych ryb wole łososia , nie było akurat dlatego zdecydowałems ie na pstrąga Zmieniony przez - rutkow w dniu 2014-05-14 21:01:16
Wydaje mi się, że jest to przedruk artykułu zamieszczonego we Wprost, opublikowanego w grudniu 2008. Mnie osoboście artykuł zszokował... Pełen tekst zamieszczam poniżej: Rybka zwana pangą Numer: 51/52/2008 (1356) Kilka lat wystarczyło, by panga została trzecią rybą w Polsce pod względem częstotliwości spożywania. Wypiera już nawet karpia z [...]
[...] z oliwek -łyżka fruktozy -sól -pieprz -czosnek -cebula- jedna duża -seler- kawałek -przyprawa do ryb durcos lub kotanyi ew. kamis Filety dusimy na patelni do miękkości z przyprawą do ryb i odrobiną oliwy z oliwek. Na druga patelnię (głęboką) dajemy oliwę i smażymy na niej cebulę pokrojoną drobno, starty na grubej tarce seler. [...]
[...] się na czczo poziom insuliny 10, to jest gorzej, niż gdyby poziom ten wynosił 9. Należy obniżać go jak tylko się da. A co ze sportowcami? Jakie są skutki zjedzenia dużej ilości węglowodanów przed zawodami? Co się dzieje, kiedy zje się michę makaronu przed maratonem? Jak działa ten posiłek? Podnosi poziom insuliny. Jakie są zadania stawiane [...]
[...] przeznaczone do dłuższego transportu sprawiamy, lecz nie myjemy i nie skrobiemy. Wystarczy wytrzeć je dokładnie suchą ściereczką i, jeśli to możliwe, miejsce po wnętrznościach i głowę wypełnić pokrzywami. Mycie ryb przyspiesza ich psucie. * Złowione ryby przewozimy obłożone w liście lub pokrzywy. Nie należy przewozić ryb w foliowych [...]
[...] Gdyni, "sum rekini" (Pangasius hypophtalmus), to ryba z rodziny sumowatych zamieszkująca gorące wody śródlądowe dorzecza Mekongu. Filet z pangi jest biały, nie ma ości i dodatkowo ma łagodny smak. Można więc przypuszczać, że konsumentów przyzwyczajonych do kurczaka kusi białe mięso tej ryby . Dzięki pandze statystyczny konsument może [...]
Kilka lat wystarczyło, by panga została trzecią rybą w Polsce pod względem częstotliwości spożywania. Wypiera już nawet karpia z wigilijnych stołów. Zdumiewająca kariera pangi rozpoczęła się od oszustwa. Pangasius hypophtalmus (sum rekini) z dolnego biegu Mekongu pojawił się kilka lat temu na światowych stołach, udając cenioną i drogą solę (po [...]